Federace evropských profesionálních fotografů

Co je FEP? FEP, Federace evropských profesionálních fotografů, je mezinárodně respektovaná, nezisková kvalifikační organizace pro fotografy od r. 1999, podporující a propojující fotografy a jejich vedení po celém světě. Reprezentuje přes 50 000 profesi­onálních fotografů v Belgii, Bělorusku, České Republice, Dánsku, Finsku, Francii, Gruzii, Irsku, Itálii, Německu, Norsku, Nizozemí, Portugalsku, Rakousku, Rusku, Slovensku, Spojeném Království, Španělsku, Švédsku a Ukrajině skrze své národní asociace. FEP má také individuální členy v zemích jako je Švýcarsko a Polsko, které nejsou reprezentovány národními asociacemi.

Co může FEP udělat pro vás? FEP poskytuje vysokou kvalitu, vzdělání a profesní rozvoj spolu s etickým kodexem a chováním a náročnou kvalifikační strukturou. Nabízí bohatý program akcí a řadu speciálních nabídek některých produktů a služeb. S mezinárodními členy nabízí podporu, která je dostupná všem. Je to skvělý způsob, jak si potvrdit svůj profesionální status v rámci fotografického průmyslu.

FEP hájí práva profesionálních fotografů přímo a společně s národními a mezinárodními organizacemi. Reprezentuje zájmy členských asociací v celosvětovém měřítku v oblastech vzdělávání, odborné přípravy, profesních norem, práv autorů apod. FEP spolupracuje při organizaci národních akcí členských asociací a mezinárodních kongresů a podporuje výměnu klíčových řečníků.

FEP má třístupňový kvalifikační systém jak pro fotografy, tak pro kameramany, o kterých si můžete přečíst v sekci CERTIFIKACE.

Pořádá také populární každoroční soutěž nazvanou Evropský profesionální fotograf roku za účelem propagace nejvyššího standardu evropské profesionální fotografie. K dispozici je také každoroční soutěž FEP Evropská fotografická kniha roku, každoroční soutěž pro mladé vznikající talenty FEP Young Photographer Award a měsíční soutěž na Facebooku. Přečtěte si více o FEP a soutěžích zde. http://www.europeanphotographers.eu/competition/.

Jak se stát členem FEPu? FEP je především sdružení asociací, tj. jejími členy jsou národní sdružení profesionálních tvůrců fotografie. Má tři druhy členů: řádné členy, přidružené členy a jednotlivé členy.

APF je řádným členem FEPu a pouze členové naší asociace se v rámci ČR mohou ucházet o certifikaci EP, QEP či MQEP nebo EV, QEV, MQEV, případně se účastnit některých soutěží spolupořádaných FE­Pem.

Federace evropských profesionálních fotografůFederace evropských profesionálních fotografůBergen, Norsko, atelier Trulse Lotveda, prezidenta FEPu a Norské asociace© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůCeritfikace QEP/MQEP Bergen, Norsko 2019Federace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP/MQEP Bergen, Norsko 2019© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůKrister Lofroth komentuje panel našeho člena A. Alsabbana© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůPorotci a panel Assena Alsabbana, nového QEP© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůJim Lowe u panelu našeho člena A. Alsabbana© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůTruls Lotvedt, prezident FEPu, fotografuje účastníky certifikace v Bergenu© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůFEP v Bergenu, Norsko© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůBergen z hory Ulriken© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůBergen ukázal, že je právem nejdeštivějším městem Evropy© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůJan Pohribný, nový MasterQEP a porotci© Agnieszka IwanskaFederace evropských profesionálních fotografůporotci a panel Franka Pittoorse, Belgie, MQEP © Jan Pohribný, MQEPFederace evropských profesionálních fotografůMartin Krystýnek, nový MasterQEP a porotci© Jan Pohribný, MQEPFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP/MQEP Bergen, Norsko 2019© Jan Pohribný, MQEPFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP/MQEP Bergen, Norsko 2019© Jan Pohribný, MQEPFederace evropských profesionálních fotografůSprávní rada FEPu, Bergen, Norsko 2019© Jan Pohribný, MQEPFederace evropských profesionálních fotografůBergen, Norsko, 2019© Jan Pohribný, MQEPFederace evropských profesionálních fotografůFederace evropských profesionálních fotografůFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP Tbilisi, 2018© Martin Kristynek, QEPFederace evropských profesionálních fotografůJ. Pohribný v porotě certifikace QEP Tbilisi, 2018© Martin Kristynek, QEPFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP Tbilisi, 2018© Martin Kristynek, QEPFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP/MQEP Tbilisi, 2018© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůPorota QEP/MQEP Tbilisi, 2018© Miloš Fic, QEPFederace evropských profesionálních fotografůPředseda Gruzínských fotografů Kakha Pkhakadze© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP Tbilisi, 2018© Martin Kristynek, QEPFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP/MQEP Tbilisi, 2018© Martin Kristynek, QEPFederace evropských profesionálních fotografůSprávní rada FEP v Tbilisi, 2018© Martin Kristynek, QEPFederace evropských profesionálních fotografůFederace evropských profesionálních fotografůSR FEP Tampere, 2018© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůPorota před MQEP souborem J. Šmída, Tampere 2018© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůMQEP soubor J. Šmída, Tampere 2018© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůcertifikace Tampere 2018© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůcertifikace Tampere 2018© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůFederace evropských profesionálních fotografůUdílení cen FEPu, Bray, 2018© Miloš Fic, QEPFederace evropských profesionálních fotografůR. Marguš mezi oceněnými - Photographer of the Year FEPu, Bray, 2018Federace evropských profesionálních fotografůMiloš Fic přebírá cenu WPC pro L. Kamaráda, Bray, 2018© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůFederace evropských profesionálních fotografůPorotci u úspěšného panelu QEP Jana Šmída© Marian Beneš, QEPFederace evropských profesionálních fotografůCertifikace QEP/MQEP Řím, listopad 2017© Marian Beneš, QEPFederace evropských profesionálních fotografůM. Beneš členem poroty MQEP, Řím, listopad 2017© Jan Pohribný, QEPFederace evropských profesionálních fotografůFederace evropských profesionálních fotografů2. kongres FEP, Lyon 2011Federace evropských profesionálních fotografů2. kongres FEP, Lyon 2011Federace evropských profesionálních fotografůcertifikát naší účasti na WPC 2018